Εταιρία - Ιστορικό

Ιστορικό


Η εταιρεία THEODOSOPOULOS ARTGREKA ιδρύεται το 1950 από τον Βλάσιο Θεοδοσόπουλο, με έδρα την Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη χύτευση ορείχαλκου, ενώ σταδιακά επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο χώρο του εμπορίου κατασκευάζοντας ορειχάλκινα προϊόντα διακόσμησης και ειδών δώρου.

Οι αρχές της δεκαετίας του ’80 βρίσκουν την THEODOSOPOULOS ARTGREKA, ήδη καταξιωμένη στο χώρο της διακόσμησης και τον υιό Νικόλαο Θεοδοσόπουλο στα ινία της. Το ανήσυχο πνεύμα και η διορατικότητα του νέου επικεφαλής, τον οδηγούν σε ένα αρκετά τολμηρό, για την εποχή, εγχείρημα. Η στροφή προς την παραγωγή ορειχάλκινων τουριστικών ειδών εισήγαγε την εταιρεία σε έναν άκρως ανταγωνιστικό, αλλά ταυτόχρονα ραγδαίως αναπτυσσόμενο χώρο.

Η επάξια ανταπόκριση της THEODOSOPOULOS ARTGREKA στην πρόκληση αυτή, την εδραίωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ένα από τα πρώτα ονόματα στην παραγωγή ορειχάλκινων γλυπτών.


Προφίλ


Η ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ARTGREKA κατασκευάζει χειροποίητα ορειχάλκινα γλυπτά άριστης ποιότητας. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής μας είναι πιστά αντίγραφα μουσείου και ένα άλλο, προϊόντα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, κατασκευασμένα είτε από εμάς, είτε από συνεργάτες μας γλύπτες.

Τα προϊόντα μας είναι χειροποίητα και έχουν οξείδωση παρόμοια με αυτή του μουσείου.

Το γεγονός ότι είμαστε πλέον από τις ελάχιστες εταιρείες όπου όλα τα στάδια παραγωγής- από τη διαδικασία του χυτηρίου έως και τη συσκευασία του ετοιμοπαράδοτου προϊόντος- περνούν από τα χέρια μας, μας επιτρέπει να έχουμε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, μας έχει οδηγήσει σε μία από τις πρώτες θέσεις της ελληνικής αγοράς και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες μας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε Ευρώπη και Αμερική.

ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ!

Σήματα Κατατεθέντα

Όλα τα προϊόντα μας είναι κατοχυρωμένα κατά νόμο και απαγορεύεται κάθε αντιγραφή, παρουσίαση και αναπαραγωγή, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή μας, ανεξαρτήτως υλικού και μεγέθους.